Samospráva

Dúbravka chce dať do poriadku schátraný objekt na Ul. ktp. Jána Rašu

Dúbravka chce získať a dať do poriadku zdevastovanú budovu niekdajšieho predškolského zariadenia na Ulici kpt. Jána Rašu a opäť v nej vytvoriť škôlku. Budovu, ktorá je vo vlastníctve Slovenského Červeného kríža a Ministerstva vnútra SR, chce získať prostredníctvom odkúpenia i zámeny nehnuteľností.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka chce dať do poriadku schátraný objekt na Ul. ktp. Jána Rašu
Zdroj: TASR

Opatrenie dnes schválili dúbravskí poslanci na zasadaní miestneho zastupiteľstva.

Od SČK, ktorý vlastní 2/5 budovy, má Dúbravka možnosť kúpiť podiel za 12-tisíc eur. Zvyšné 3/5 vo vlastníctve ministerstva vnútra chce mestská časť riešiť zámenou objektov, pričom ministerstvu ponúka budovu telocvične na Bilíkovej ulici. Rezort so zámenou súhlasí a mestskej časti je ochotný v rámci zámeny aj doplatiť 15-tisíc eur.

Juraj Káčer, ktorý je nielen miestnym, ale aj krajským poslancom, vyjadril presvedčenie, že táto zámena je pre mestskú časť užitočná i potrebná zároveň. Poukázal na fakt, že pôjde o scelenie majetku, keďže objekt telocvične gymnázia má v majetku mestská časť, no budovu gymnázia zasa ministerstvo vnútra. „Navyše rezort vnútra prisľúbil zrekonštruovať telocvičňu,“ uviedol Káčer.

Prečítajte si tiež: V lete budú mestské časti opravovať cesty a chodníky. Máme zoznam úsekov, kde sa bude pracovať

Za prioritnú však Káčer považuje najmä samotnú sanáciu objektu na Ul. kpt. Jána Rašu, ktorý je v dezolátnom stave. „Súčasný stav budovy je nebezpečný, obývajú ju bezdomovci, ktorí ju zničili a znečistili tak, že ak chcete vidieť interiér, musíte mať silný žalúdok,“ vyjadril sa počas rokovania zastupiteľstva.

Dodal, že budova je na pozemku, ktorý získala mestská časť v rámci výmeny pozemkov, ktorá sa týkala parku Belopotockého v Starom Meste a lokality Pod záhradami v Dúbravke. „Hoci teda budova nie je v našom vlastníctve, je na našom pozemku a my sa musíme postarať o to, aby nepredstavovala také ohrozenie pre svoje okolie, ako je tomu v súčasnosti,“ zdôraznil Káčer.

Jeho slová podporil aj zástupca starostu Ľuboš Krajčír. „Budova je v nebezpečnom stave, musíme urobiť všetko pre to, aby sme ju dali do poriadku,“ povedal Krajčír.

Potrebné financie na rekonštrukciu chce mestská časť nájsť aj prostredníctvom externých zdrojov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM