Tlačové správy

Dúbravka má starostu s najvyšším počtom hlasov

Mestská časť Bratislava Dúbravka bude mať najbližšie štyri roky staronového starostu. Vo vedení mestskej časti pokračuje starosta Martin Zaťovič. V sobotných komunálnych voľbách získal Martin Zaťovič najviac hlasov zo všetkých starostov na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka má starostu s najvyšším počtom hlasov
Zdroj: TASR

Podporilo ho 11 007 Dúbravčanov, získal 90,79 % percent hlasov. Jeho protikandidátka Iveta Petrušková (SNS, SMER – SD) dostala 1117 hlasov.

Starosta Zaťovič hovorí o veľkom záväzku a pokračovaní v práci pre Dúbravku. „Ďakujem za prejav dôvery, ktorý ste dali nielen mne, ale aj 23 z 25 miestnym a 3 mestským poslancom. Je to pre nás veľký záväzok a budeme sa aj nasledujúce štyri roky snažiť počúvať vaše námety a pokračovať v našej práci pre Dúbravku.“

Zastupiteľstvo v mestskej časti má 25 členov, z toho 3 ženy a 22 mužov. Z 25 poslancov dostalo najviac hlasov 23 poslancov z tímu starostu Martina Zaťoviča s podporou koalície Zmena zdola, DÚ, NOVA, OKS, SME RODINA – Boris Kollár, KDH, OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), SaS, súčasťou zastupiteľstva budú aj dvaja poslanci s podporou strán SPOLU a Progresívne Slovensko.

V mestskom zastupiteľstve budú Dúbravku zastupovať traja poslanci. Najviac hlasov získali Juraj Káčer (6485 hlasov), Zdenka Zaťovičová (6355 hlasov) a súčasný vicestarosta Ľuboš Krajčír (5832 hlasov). K prioritám vedenia mestskej časti v ďalšom období patrí vytváranie nových športovísk a podpora športu, riešenie takzvaných „strašiakov Dúbravky- chátrajúce budovy – stará pošta, objekt na Ulici kpt. Rašu, spolupráca s hlavným mestom pri riešením dopravy či zeleň a čistota.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM