Tlačové správy

Dúbravka získala dotáciu na opatrovateľky

Dúbravke sa podarilo získať podporu na pracovné miesta pre opatrovateľky.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka získala dotáciu na opatrovateľky
Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavskej Dúbravke sa podarilo získať podporu na pracovné miesta pre opatrovateľky, Mestská časť Bratislava-Dúbravka sa totiž zapojila do národného projektu Podpora opatrovateľskej služby.

Cieľom tohto projektu je rozvoj opatrovateľskej služby tak, aby sa predchádzalo umiestňovaniu prijímateľov sociálnych služieb, čiže seniorov či invalidov, do pobytových zariadení sociálnych služieb.

Mestská časť Bratislava Dúbravka má v súčasnosti 24 opatrovateliek, ktoré sa na dennej báze starajú o našich seniorov. Z projektu Podpora opatrovateľskej služby sa Dúbravke podarilo získať finančné prostriedky na prefinancovanie časti mzdy pre 19 z nich, a to na obdobie trvania 27 mesiacov, kedy sa mestská časť do projektu zapája.

Výška finančného príspevku na jednu opatrovateľku je 507 eur mesačne v prípade, že pracuje na plný úväzok. Projekt sa v Dúbravke spúšťa od apríla 2016.

Peniaze, ktoré tak obec usporí, chce mestská časť použiť na celkové skvalitnenie služieb a aj prestavbu Oddelenia sociálnych vecí a zdravotníctva, keďže práve toto oddelenie často navštevujú seniori aj invalidi. Po rokoch sa chystá jeho rozšírenie a príprava bezbariérových priestorov v rámci budovy miestneho úradu v Dúbravke na Žatevnej 4.

Podmienkou pre uhradenie nenávratného príspevku poskytovateľovi opatrovateľskej služby bude reálne odvedený výkon opatrovateľskej služby v požadovanom rozsahu a v súlade so zákonom o sociálnych službách. O nenávratný finančný príspevok sa mohli uchádzať vybraní poskytovatelia opatrovateľskej služby, ktorí robia terénnu opatrovateľskú službu v zmysle príslušných zákonov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM