Správy

Dúbravskí školáci zo Sokolíkovej uspeli v celoslovenskej súťaži

Víťazom už 10. ročníka školskej súťaže zameranej na vytváranie a prehlbovanie pozitívneho vzťahu detí k životnému prostrediu sa stala 4.B trieda z dúbravskej Základnej školy Sokolíkova.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravskí školáci zo Sokolíkovej uspeli v celoslovenskej súťaži
Zdroj: Dnes24.sk

V celoslosvenskej súťaži Biodiverzita zvíťazili žiaci z dúbravskej základnej školy Sokolikova zo 4.B. Za odmenu dostali výlet.

Dnes malých víťazov oceňovali v priestoroch školy. Zagratulovať prišiel starosta Martin Zaťovič, pochválil, že žiaci uspeli v konkurencii ďalších viac ako 130 prác.

Úlohou žiakov bolo vybrať živočíšny alebo rastlinný druh, ktorý by chceli ochraňovať alebo navrátiť do svojej lokality. Mali ho nakresliť alebo odfotografovať a napísať text, v ktorom by vysvetlili svoj výber, objasnili, prečo je tento druh užitočný, a navrhli, ako je ho možné chrániť. Na konci textu mali uviesť otázku pre vedca, ktorý sa špecializuje na otázky životného prostredia. Žiakom i učiteľom pomáhali pri práci učebné materiály, ktoré ich sprevádzali celou súťažou.

Do národného kola v Poprade, ktoré sa konalo symbolicky práve v týždni, keď si pripomíname Medzinárodný deň biodiverzity, postúpili najlepšie práce z regionálnych kôl. Odborná porota hodnotila nápaditosť a originalitu výtvarných prác, ale aj sprievodných textov, ako i pochopenie témy z hľadiska dôležitosti ochrany životného prostredia.

Z hlavnej ceny – celodenného výletu s programom nabitým rôznymi aktivitami – sa tešili žiaci 4.B triedy zo ZŠ Sokolíkova v Bratislave. Na druhom mieste sa umiestnila 3.T trieda zo ZŠ Park Angelinum v Košiciach a tretie miesto získali žiaci 2.A triedy zo ZŠ Záborského vo Vrábľoch.

Oceňovanie žiakov za súťaž Biodiverzita
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM