Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Vianočné trhy na Hlavnom námestí alebo Street Food Park?

Vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí sú otvorené, v piatok sa k sviatočnému trhovaniu pridá aj Hlavné námestie.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Vianočné trhy na Hlavnom námestí alebo Street Food Park?
9
Galéria
Zdroj: TASR

Uvedenie knihy My sme tí, na ktorých sme čakali

Už v pondelok Artforum uvedie knihu My sme tí, na ktorých sme čakali. Zborník príhovorov z jarných zhromaždení občianskej iniciatívy Za slušné Slovensko obsahuje viac ako šesťdesiat textov, ktoré zazneli na námestiach, fotografie, text o tom, „kto to celé platil“, vysvetlenie bratislavských organizátorov k zrušenému protestu aj doslovy politologičky Oľgy Gyárfášovej a sociológa Michala Vašečku.

pondelok / Artforum / 19:00 hod.

Deň otvorených dverí FA STU

Zaujíma vás architektúra a dizajn? Príďte na Fakultu architektúry STU vyskúšať si svoje schopnosti počas FA OPEN. V utorok otvorí fakulta ateliéry pre širokú verejnosť. Príďte si pozrieť práce študentov, nahliadnite do priestorov a porozprávajte sa s pedagógmi a študentmi o štúdiu na FA STU. Počas dňa vám poskytnú informácie o prijímacom konaní a využiť môžete aj príležitosť konzultovať svoje domáce práce.

utorok / Fakulta architektúry STU / 8:30 hod.

Street Food Park

Street Food Park je obľúbenou udalosťou všetkých, ktorí milujú street food a rušný mestský štýl života. V novembri bude síce chladnejšie, to však organizátorov neodradilo. Zoznam gastro prevádzok na novembrovom Street Food Parku nájdete TU.

streda – sobota / pred Starou tržnicou na Nám. SNP / 12:00 – 22:00 hod.

Krst knihy Čierne diery

Čierne diery vydali svoju prvú veľkú knihu o priemyselných pamiatkach zabudnutých miest Slovenska. Sto podpísaných kníh prinesú na oficiálny krst.

Kniha má 400 strán, je v nej zhruba 100 lokalít, je plná fotografií, reportáží, textov o pamiatkach, má ilustrácie Daniely Olejníkovej a grafický dizajn Michala Tornyaia.

Čierne diery knihu vydali sami a nateraz ju pre veľký záujem nestihnú dať do kníhkupectiev. Do Novej Cvernovky prinesú okrem 100 podpísaných kníh aj novú grafiku pivovaru Stein od Daniely Olejníkovej a ďalšie prekvapenia. Ak si knihu kúpite na krste, budete ju mať skôr ako doručenú poštou z e-shopu.

streda / Nová Cvernovka / 19:00 hod.

Vianočné trhy Bratislava 2018

Tradičné Vianočné trhy sú ideálnym miestom pre stretnutie a návštevu, jedlo, pitie a možno malý nákup. Hlavne pre príjemné trávenie predvianočných chvíľ. Tento rok možno očakávať zhruba 100 stánkov s dobrotami všakovakého druhu.

Nenechajte si ujsť otvorenie tohtoročných Vianočných trhov a rozsvietenie vianočného stromčeka na Hlavnom námestí.Tešiť sa môžete na akrobatickú skupinu VERTIGO, tanečnú skupinu CREDANCE – netradičná umelecká tanečno-akrobatická produkcia aj Bratislavský detský zbor.

Program Vianočných trhov Bratislava 2018 nájdete TU.

piatok / Hlavné námestie / 17:00 hod.

Kam v Bratislave zadarmo
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM