Tlačové správy

Na dnešnom mimoriadnom zasadnutí si hlasovanie už aj miestni poslanci vyskú

Ilustračný obrázok k článku Na dnešnom mimoriadnom zasadnutí si hlasovanie už aj miestni poslanci
vyskú
Zdroj: Dnes24.sk

Na dnešnom mimoriadnom zasadnutí si hlasovanie už aj miestni poslanci vyskúšali. Dôvodom elektronického hlasovania je zvýšiť transparentnosť, sprehľadniť hlasovanie a uľahčiť jeho dokumentovanie.

Dúbravskí poslanci rokovali 8. novembra mimoriadne. Dôvodom bolo Všeobecne záväzné nariadenie hlavného mesta o miestnom poplatku za rozvoj, ku ktorému sa musela mestská časť vyjadriť a návrh dodatku Štatútu hlavného mesta. Poslanci Dúbravky podporili dodatok k štatútu.

„Vyberať poplatok za rozvoj by mala mestská časť, lebo mestská časť má stavebný úrad. Preto by sa to nemalo prijať v takej podobe, ako navrhol pán primátor,“ hodnotil návrh magistrátu mestský a miestny poslanec Juraj Káčer.

Na októbrovom mestskom zastupiteľstve schválili mestskí poslanci dodatok k štatútu hlavného mesta, v ktorom určili, že výnos z tohto poplatku by sa mal deliť medzi mestské časti a mesto v percentuálnom pomere 68:32 a vyberať ho majú mestské časti.

Hoci primátor Ivo Nesrovnal takéto rozdelenie dlhodobo odmietal, nakoniec s ním súhlasil. „Primátor toto prijaté uznesenie podpíše," povedala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

Hlavné mesto chce poplatok vyberať od roku 2017 v jeho maximálnej výške, a to 35 eur za každý štvorcový meter (m2) realizovanej stavby. S takouto sadzbou poplatku počíta mesto pri stavbách na bývanie, stavbách na pôdohospodársku produkciu, priemyselných stavbách, či stavbách využívaných na skladovanie a administratívu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM