Tlačové správy

Od nedele začnú platiť nové zmeny v cestovných poriadkoch v Bratislavskom kraji

Na zmeny v prímestskej autobusovej doprave v Bratislavskom kraji už bolo zapracovaných niekoľko opodstatnených požiadaviek občanov a samospráv.

Ilustračný obrázok k článku Od nedele začnú platiť nové zmeny v cestovných poriadkoch v Bratislavskom kraji
7
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavská integrovaná doprava (BID) ako koordinátor Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) zapracovala ďalšie opodstatnené požiadavky občanov a samospráv na zmeny a doplnenia cestovných poriadkov.

Požiadavky cestujúcich

Reaguje nimi taktiež na celoštátne zmeny cestovných poriadkov. Úpravy začnú platiť v nedeľu (9.12.) a týkajú sa najmä liniek v okrese Pezinok, ale aj v okrese Senec a v minimálnej miere v okrese Malacky.

„Našou úlohou bolo tieto zmeny koordinovať tak, aby mali cestujúci nadväzné spojenia, aby boli prestupy zachované, a tým dával IDS BK zmysel. Do zmien sme zapracovali aj požiadavky cestujúcich a obcí, aby sme im čo najviac zjednodušili cestovanie,“ skonštatovala generálna riaditeľka BID Zuzana Horčíková.

Do zoznamu upravených cestovných poriadkov v okrese Pezinok patrí nová linka 535, linka 550 rozdelená na tri linky, linka 520, nová linka 510 a linky 539, 522, 525 a 527.

V okrese Senec sú to linky 620, nová linka 629, linky 630 a 632, nová linka 635, a linky 645 a 659. „Zmeny cestovných poriadkov v okrese Malacky budú minimálne,“ podotýka BID. Minimálne zmeny budú aj na linkách 727, 737 a 747 v smere na Šamorín.

Trasy z Bratislavy

Na všetkých trasách z Bratislavy smer Pezinok, Ivanka pri Dunaji, Bernolákovo, Most pri Bratislave a Šamorín, bude aj naďalej zachovaný priemerný interval v sedle. „Večer a cez víkend budú linky premávať každých 30 minút, popoludní v špičke každých 10 minút a cez pracovné dni počas rannej špičky v menej ako 10-minútových intervaloch,“ dodáva BID.

Zmeny v prímestskej autobusovej doprave v Bratislavskom kraji začali platiť od 19. augusta. Kompetentní nimi reagujú okrem iného aj na výstavbu rýchlostnej cesty R7 a juhovýchodného obchvatu hlavného mesta na diaľnici D4. Odvtedy už bolo zapracovaných niekoľko opodstatnených požiadaviek občanov a samospráv na tieto zmeny a doplnenia cestovných poriadkov.

BSK, nové autobusy
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM