Nina Táborská Rôzne

Dúbravský jarmok: Poctivá ručná práca, kvalitné domáce výrobky. Podujatie, ktoré prináša celkom nový pohľad na jarmoky

V dome kultúry Dúbravka sa počas víkendu už po druhý krát konal nevšedný jarmok zameraný na ručnú prácu, prírodné produkty a domáce dobroty.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravský jarmok: Poctivá ručná práca, kvalitné domáce výrobky. Podujatie, ktoré prináša celkom nový pohľad na jarmoky
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom tohto podujatia bolo nielen predstaviť širšej verejnosti krásne výrobky, ale aj otvoriť diskusiu na iný pohľad na jarmoky.

Neformálny komunitný Projekt Život v spolupráci s domom kultúry Dúbravka pripravil pre Bratislavčanov druhý Dúbravský jarmok, ktorý bol zameraný na poctivú ručnú prácu, zdravú stravu a prírodné produkty.

Kreatívni ľudia prišli z celého Slovenska, aby mohli predstaviť svoje výrobky práve na tomto podujatí. „Projekt Život a ľudia okolo neho sú garanciou kvalitného podujatia,“ povedala pre Bratislava24.sk vystavovateľka Paulína Obuseková z Tatier a dodala, že na podobné akcie chodí veľmi rada.

„Cieľom tejto akcie je priniesť poctivú ručnú prácu, kvalitné domáce výrobky a prírodné produkty na jedno miesto, kde sa môžu návštevníci stretnúť priamo s autormi, nadviazať kontakt a o danom výrobku sa porozprávať. Kúpou týchto výrobkov podporia priamo autora, vďaka čomu dostáva nielen motiváciu na pokračovanie v jeho tvorbe, ale kupujú tiež unikátny výrobok s vlastným príbehom a energiou doň vloženou,“ uviedol organizátor podujatia Manik.

Podľa neho dáva Dúbravský jarmok priestor šikovným ľuďom, ktorí vo voľnom čase tvoria krásne veci, či domáce pochutiny vyrobené zodpovedne s ohľadom na rôzne aspekty života.

Kultúrny dom tentokrát privítal viac ako 120 vystavovateľov zo všetkých kútov Slovenska. Návštevníci tu mohli nájsť od ručne háčkovaných a pletených čapíc, konopného a ľanového oblečenia, hudobných nástrojov, cez šperky, bižutériu, bytové dekorácie, sklenené, drevené a recyklované výrobky, hračky, mastičky a tinktúry, prírodné mydlá až po ručne maľované umývadlá, obklady a keramiku.

„Myslím si, že akcia má opäť veľký úspech už len z toho pohľadu, že sa sem neprišli pozrieť len obyvatelia Dúbravky, ale ľudia z celej Bratislavy. Bolo veľmi príjemné sledovať ich nadšenie a spokojnosť. Poniektorí sa chceli len napochytro pozrieť, avšak zotrvali až do konca,“ dodal Manik na záver.

Autor foto: Jaroslav Novák.

2. Dúbravský jarmok
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM