Tlačové správy

Spojenie Dúbravka Kramáre? Dnes na skúšku

Dopravný podnik odskúšal trolejbus na alternatívny pohon v Dúbravke.

Ilustračný obrázok k článku Spojenie Dúbravka Kramáre? Dnes na skúšku
Zdroj: Dnes24.sk

Nápis skúšobná jazda a hore troleje, síce spustené. Takýto spoj sa dnes objavil v bratislavskej Dúbravke. Skúšobnú jazdu tu prešiel duobus, čiže trolejbus ŠKODA 30TrDG, ktorý vie časť jazdy prejsť bez trakčného vedenia. Troleje si nasadil na Patrónke.

„Cieľom bolo vyskúšať, či by takéto vozidlo mohlo spájať Dúbravku a Kramáre. Počas jazdy sa zistilo, že tento tip nie je vhodný, nakoľko malo vozidlo problém vyjsť kopcovitý terén v smere od Švantnerovej cez Harmincovu,“ priblížil starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Dopravný podnik preto odporúča trolejbusy na batériovým pohonom, ktoré plánuje obstarať a zaviesť ich do prevádzky. Tento rok chce vozidlá obstarať a budúci rok by mohla začať premávka. Dopravný podnik uvažuje o predĺžení linky 211 do Dúbravky, čím by mestská časť získala spojenie s Nemocnicou Kramáre a aj Národným onkologickým ústavom, prípadne o predĺžení linky 212.

Iniciatíva zavedenia MHD k nemocnici prišla od miestneho poslanca Juraja Štekláča, ktorý s dopravným podnikom aj dohodol dnešnú skúšobnú jazdu, a vedenia mestskej časti. Linka by mala slúžiť prioritne pre pacientov, seniorov a rodičov s malými deťmi. Kedysi premával do Dúbravky autobus MHD číslo 22 , potom ho zrušili a v septembri 2013 dočasne nahradili linkou 120. Spojenie Devínska Nová Ves – Dúbravka – Kramáre.

Priama linka z Dúbravky na Kramáre nakoniec zanikla, ostali sťažnosti a nutné prestupovanie na Patrónke. Pre bežného obyvateľa žiaden problém, pre chorých, seniorov či mamičky s malými deťmi, čiže ľudí, ktorí najčastejšie navštevujú nemocnicu, veľký.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM