KAW Rôzne

SUMMIT REGIÓNOV a MIEST: Pozrite si zdarma skvelé koncerty, módnu prehliadku aj laserovú šou

V najbližší piatok v Bratislave odštartuje siedmy Európsky summit regiónov a miest. Okrem vystúpení rečníkov a oficiálneho programu, na ktorý sa nedostane každý, ponúka viacero verejných podujatí. Na Devíne vystúpia Tásler, Čírová, Koller, Tublatanka aj Lúčnica.

Ilustračný obrázok k článku SUMMIT REGIÓNOV a MIEST: Pozrite si zdarma skvelé koncerty, módnu prehliadku aj laserovú šou
Zdroj: TASR

Podpora inovácií, podnikateľského prostredia, tvorby pracovných miest či budovanie infraštruktúry, budú hlavné témy siedmeho Európskeho summitu regiónov a miest, ktorý sa bude konať v Bratislave.

„Bratislava bude hostiť viac ako tisícku zástupcov Výboru regiónov z celej Európy. To znamená, že všetci regionálni politici, v rámci celej Európy, sa zídu v našom meste a my budeme môcť ukázať, aké dôležité miesto je nielen Bratislava a bratislavský kraj, ale celé Slovensko,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Kým budú významní rečníci diskutovať o množstve aktuálnych tém, ktoré rezonujú v celej Európskej únii, vy sa môžete zúčastniť na jednom z mnohých verejných podujatí v rámci summitu. Vyberáme tie, v ktorých má hlavné slovo hudba a zaujímavé videoprojekcie.

Hudba Európy na Devíne – rock, pop a orchester

Zajtra, vo štvrtok 7. júla, je na programe veľký koncert na hrade Devín. Vystúpia rockové a popové hviezdy v spojení s nádherným zvukom orchestra. Vypočujete si Collegium Musicum, skupinu Korben Dallas, speváčky Katarziu a vynikajúcu Máriu Čírovú.

Zahrajú tiež Pavol Hammel a Ivan Tásler. Príde aj Janko Lehotský, David Koller a Tublatanka. Ich pesničky neopakovateľne podfarbí sprievod Slovenského symfonického orchestra s dirigentom Antonom Popovičom. Moderátorského mikrofónu sa zhostia Juraj Čurný a Mikuláš Mikelčík.

Štvrtok 7. júl / hrad Devín / 19:30 – 21:00 h.

Slávnostné otvorenie a video projekcia

Po skončení prvej časti koncertu si počas slávnostného otvorenia summitu môžete vychutnať veľkolepý koncert s ohňostrojom, v ktorom bude dominovať hudba Georga Friedricha Händela. Na záver to roztočia art-rocková formácia spolu s orchestrálnym obsadením dychových nástrojov.

Budete si môcť vypočuť miešaný zbor a video-art projekcia. Koncert bude spojený so zaujímavým nasvietením hradu a tematickou video-projekciou Pink Floyd – Atom heart mother. Program originálne doplní spevácky zbor Lúčnica.

Štvrtok 7. júl / hrad Devín / 22:30 – 22:55 h.

Svetelná šou, móda, hudobná klasika a džez

Piatkový program študentov umeleckých škôl nesie poetický názov Na krásnom modrom Dunaji. Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej predvedie choreografiu na témy Voda & Rieka. Budete si môcť pozrieť aj módnu prehliadka Šaty z vody, ktorú pripravila Škola úžitkového výtvarníctva Jozefa Vydru. Tá istá škola vás večer po ôsmej očarí scénickou šou dobových a fantazijných kostýmov a masiek.

Visegrád Jazz Orchestra rozprúdi náladu na námestí M. R. Štefánika okolo deviatej. Predstavia sa v ňom umelci krajín V4. Spája ich rovnaký záujem, dorozumievajú sa rovnakým jazykom – jazykom jazzu.

Program ukončí multimediálna laserová šou na tému „Význam vody pre ľudstvo“, ktorú môžete sledovať z nábrežia Dunaja. Obrazy premietané na vodnej stene nad riekou doplní aj vystúpenie plné hudby a ohňa. Výnimočný program má začať o 22:00 h.

Piatok 8. júl / námestie M. R. Štefánika pri SND / 19:00 h.

Čítajte aj: Európsky samit regiónov a miest prinesie do Bratislavy zaujímavý program

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM