Tlačové správy

Úradníci budú upratovať, Deň Zeme sa blíži

Dúbravka chystá na Deň Zeme veľké upratovanie.

Ilustračný obrázok k článku Úradníci budú upratovať, Deň Zeme sa blíži
Zdroj: TASR

Deň venovaný našej Zemi sa blíži. Už 22. apríla si pripomenieme Medzinárodný deň Zeme. Deň, počas ktorého sa upozorňuje na ekológiu, životné prostredie, recyklovanie či obnoviteľné zdroje energie.

Mestská časť Bratislava Dúbravka sa rozhodla počas tohto dňa urobiť Dúbravku krajšou, čistejšou a zároveň sa venovať ekologickej výchove detí. Na vyučovaní v základných a dokonca aj na akciách materských školách dbá preto na ekologickú výchovu a ohľaduplnosť k životnému prostrediu.

Príkladom chcú ísť v piatok samotní úradníci miestneho úradu Dúbravka, spolu s vedením mestskej časti starostom Martin Zaťovičom a jeho zástupcom Ľubošom Krajčírom. „Chceme tento deň stráviť spoločne prácou v uliciach a vo verejnom priestore,“ približuje starosta Zaťovič. Úradníci budú čistiť ulice, chodníky, kontrolovať nelegálne skládky, kontajnerové stojiská či ihriská.

Okrem úradníkov budú upratovať a robiť niečo pre svoje okolie aj dúbravské stredné, základné a materské školy či dúbravskí seniori. Tí už s brigádami aj začali, skrášľovali napríklad predzáhradku miestneho úradu.

Zapojiť do upratovania a skrásľovania Dúbravky sa však môžu všetci. Záujemcovia sa môžu hlásiť na Oddelení územného rozvoja a životného prostredia, vrecia na odpad sa budú dať vyzdvihnúť na vrátnici miestneho úradu na Žatevnej 2. Po uprataní stačí kontaktovať Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia, kde sú vrecia s odpadom, aby mestská časť zabezpečila ich odvoz. Mestská časť navyše v rámci upratovania zorganizovala aj fotoaktivitu, obyvatelia majú posielať fotografie svojho okolia pred a po brigáde na tlacove@dubravka.sk a tých najšikovnejších, najzelenších a najusilovnejších mestská časť ocení.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM