V. Mika vyzval mesto, aby miesto kampaní investovalo do čistenia kanalizácie

Vedenie hlavného mesta spustilo podľa Miku v uplynulých mesiacoch niekoľko veľkých kampaní, ktoré stáli desiatky tisíc eur a ich výsledný efekt je viac než sporný.

Ilustračný obrázok k článku V. Mika vyzval mesto, aby miesto kampaní investovalo do čistenia kanalizácie
37
Galéria
Zdroj: TASR

Kandidát na primátora Bratislavy Václav Mika vyzýva súčasné vedenie hlavného mesta, aby zastavilo mestské kampane a investovalo peniaze radšej do čistenia kanalizácie. Jeho protikandidát a súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal reagoval, že Mika zjavne netuší nič o reálnom chode mesta.

Prívalové dažde

Vedenie hlavného mesta spustilo podľa Miku v uplynulých mesiacoch niekoľko veľkých kampaní, ktoré stáli desiatky tisíc eur a ich výsledný efekt je viac než sporný. Mesto však podľa neho na druhej strane nedokáže prijať systémové opatrenia, aby Bratislava dokázala čeliť následkom klimatických zmien, akými boli prívalové dažde uplynulý víkend.

„Vyzývam vedenie mesta, aby sa zdržalo vynakladania desiatok tisíc eur na rôzne marketingové aktivity, najmä teraz pred voľbami, ale aby tieto prostriedky investovalo efektívne. Pre nás Bratislavčanov do riešenia údržby a havarijných situácií, ktoré nám strpčujú život,“ povedal Mika.

Rekonštrukcia kanálových vpustí

Ako tvrdí, najnovšie má vedenie Bratislavy, podľa zverejnenej zmluvy, naplánovanú bezpečnostnú kampaň v rámci pripravovaného projektu Automatickej požičovne bicyklov. Kampaň na zvýšenie bezpečnosti na bicykloch za vyše 56-tisíc eur sa podľa kandidáta začne pred koncom hlavnej cyklistickej sezóny.

Mika preto žiada vedenie mesta pozastaviť plnenia všetkých mediálnych zmlúv, ktorými Bratislavčania platia za to, aby sa súčasný primátor a jeho tím zviditeľňovali v médiách. Takto ušetrené finančné prostriedky navrhuje použiť na opravu, rekonštrukciu a prečistenie kanálových vpustí a kanalizácie.

„Nevidím dôvod komentovať kampaňové pokusy kandidáta Miku, ktorý zjavne netuší nič o reálnom chode mesta. Kanalizácie mesto čistí, len tento rok sme navýšili rozpočet v tejto kapitole o pol milióna eur. Infokampane na ochranu životného prostredia, za spravodlivejší príspevok štátu pre Bratislavu z podielových daní alebo bezpečnostnú kampaň považujeme za užitočné a prospešné,“ reagoval na Mikovu výzvu primátor Nesrovnal.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM