Rôzne

Z Bratislavy do macedónskeho Skopje: Na bratislavskom letisku pribudla nová letecká linka

Z bratislavského letiska odštartuje v marci budúceho roka nové letecké spojenie do macedónskeho Skopje. Nové lety bude prevádzkovať nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air.

Ilustračný obrázok k článku Z Bratislavy do macedónskeho Skopje: Na bratislavskom letisku pribudla nová letecká linka
Zdroj: TASR

„Linka bude premávať dvakrát týždenne,“ priblížila na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave Tamara Mshvenieradze zo spoločnosti Wizz Air.

Prvý let sa uskutoční 28. marca 2016 a následne sa bude lietať vždy v pondelok a piatok. Predaj leteniek na túto linku spúšťa dopravca od dnešného dňa. Macedónsko ako krajina môže podľa nej lákať slovenských turistov predovšetkým pamiatkami a gastronómiou.

V úspech novej linky verí aj generálny riaditeľ letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ivan Trhlík. Letisko podľa jeho slov už dlhodobo pociťovalo dopyt cestujúcich po takomto spojení.

„Veríme, že spolupráca s leteckou spoločnosťou Wizz Air bude do budúcna napredovať a cestujúcim budeme môcť ponúknuť ďalšie nové letecké spojenia,“ doplnil.

Wizz Air začal zo Slovenska, konkrétne z Košíc lietať ešte v roku 2013. Následne v roku 2014 pridala firma lety z Popradu. Celkovo dopravca na spojeniach so Slovenskom prepravil doteraz 360-tisíc pasažierov. S novou linkou do Skopje spoločnosť momentálne ponúka šesť liniek z troch slovenských letísk.

Prečítajte si tiež: Za bratislavské letisko sa hanbiť skutočne nemusíme. Týchto 7 vecí vás o tom presvedčí

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM