Správy

Staré okuliare nevyhadzujte. Dajte im druhú šancu.

Máte doma po šuplíkoch staré okuliare ? Niekomu môžu ešte poslúžiť.

Ilustračný obrázok k článku Staré okuliare nevyhadzujte. Dajte im druhú šancu.
Zdroj: Dnes24.sk

Staré okuliare nevyhadzujte. Dajte im druhú šancu.

Predseda dúbravskej komisie sociálno-zdravotnej a bytovej MUDr. Juraj Štekláč, PhD. prišiel s iniciatívou, ktorú organizuje Lions Club – rozmiestniť po Dúbravke škatule na zber použitých okuliarov, ktoré vám už doma zavadzajú a nepotrebujete ich. V tomto období vianočného upratovania a zhonu ste určite aj vy pár kúskov doma našli.

Prezidentka JUDr. Jarka Thomasová LC Bona Fide Bratislava dnes do Dúbravky priniesla 3 takéto škatule. Pri tejto príležitosti povedala" Sme veľmi radi, že sa do tejto aktivity zapájajú aj mestské časti a veríme, že sa nám aj touto troškou podarí prispieť k pomoci deťom a ľudom v Afrike".

Oddnes ich môžete priniesť na tri zberné miesta v Dúbravke. Škatule nájdete na miestnom úrade na vrátnici na Žatevnej 2, na úrade Pri Kríži 14 a v Dome kultúry Dúbravka.

Cieľom tohto projektu je vyzbierať staré okuliare, ktoré sa zašlú do Talianska, kde sa opravia, upravia, vymenia a následne sa posielajú deťom do rôznych rozvojových krajín v Afrike, kde ich humanitárne organizácie používajú pre deti v školách.

Lion Club organizuje túto aktivitu preto, aby dal okuliarom, ale najmä deťom rozvojových krajín šancu na lepší život a možnosť vzdelávať sa.

Zberná miesta v Dúbravke sa budú postupne presúvať, ako na základné školy, tak aj do denných centier seniorov. Zbierka bude trvať počas prvej polovice budúceho roka.

Okuliare nevyhadzujte
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM