Tlačové správy

Z Dúbravky sa šíria farebné kamene

Mestská časť Bratislava-Dúbravka, Lozorno, Svätý Jur, Banská Štiavnica, Aš, Cheb, Paríž. Všade tam sa objavujú poschovávané kamene, ktoré namaľovali deti z Damborkova.

Ilustračný obrázok k článku Z Dúbravky sa šíria farebné kamene
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom dúbravskej Materskej školy Damborkovo, ktorá hru s kameňmi pod názvom Veselé kamene rozbehla, je robiť ľuďom radosť. Hra je založená na maľovaní, zdobení kameňov, ich šírení po blízkom a ďalekom okolí a predstavovaní si možných reakcií nálezcu. Prebieha pod heslom: Nájdi, vyrob iný, ukry, zverejni…

Objavený kameň možno zdvihnúť a tešiť sa z neho alebo ho preložiť na iné miesto a urobiť radosť niekomu inému. Tešia sa z nich nielen deti, ale aj dospelí. Medzi nimi sa nájdu aj ľudia, ktorí pocit radosti už dlho nezažili. A aj takí, ktorí v ľuďoch pocit šťastia radi vyvolávajú.

„Hra materskej školy má tiež prepojiť deti a rodičov pri trávení spoločného času. Najprv treba nájsť vhodné kamene, doma ich umyť, namaľovať, vonku ich odložiť na viditeľné miesto a spoločne si užiť radostnú reakciu nálezcu,“ približuje riaditeľka Materskej školy Damborského Ingrid Duban. „Televízia, tablet, mobil, počítač. Toto sú časté zábavky detí, na ktoré sa dospelí v dnešnej dobe sťažujú. Cieľom Damborkova a tejto kamennej hry je vytiahnuť rodičov a ich deti von.“ Podľa reakcií ľudí a množstva nových príspevkov vo facebookovej skupine Veselé kamene, sa to Materskej škole Damborkovo darí. Vonku je vidieť deti, ktoré prehľadávajú okolie stromov, lavičky, schodiská a iné miesta, aby práve oni boli tí, ktorí veselé kamene nájdu.

Deti s rodičmi prispievajú čoraz väčším množstvom vyrobených kameňov. Ak chcete aj vy šíriť radosť a chcete sa pridať k Veselým kameňom, ste vítaný. Postup, ako na to, nájdete na facebooku v skupine Veselé kamene. Tam sa dozviete, akými farbami kameň namaľovať, čo napísať na jeho druhú stranu. Zároveň tam môžete vidieť, odkiaľ a kam až kameň putuje a komu všetkému už radosť urobil.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM