Rôzne

Dopravný podnik avizuje sťahovanie predajne električeniek

Stará búdka, kde sa dnes predávajú električenky v Dúbravke, by mala konečne skončiť.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik avizuje sťahovanie predajne električeniek
Zdroj: DPB, a. s.

Pre sľubovanú prestavbu a modernizáciu predajňu zavreli, nefungovala, nakoniec po sťažnostiach a apelovaní zo strany mestskej časti ju v apríli opäť otvorili. Nie však v nových v OC Brestovka, ako bolo plánované ale v starých nevhodných priestoroch. Predajňa cestovných lístkov dopravného podniku na ulici M.Sch. Trnavského.

Dopravca totiž tvrdil, že im mal byť odovzdaný nebytový priestor a nie holopriestor, v ktorom nie je zabezpečené vetranie a ani vykurovanie. V predajni chýbalo sociálne zariadenie, zázemie – WC a umývadlo, išlo o holopriestor s neupravenými stenami, podlahami a podobne.

Redizajn predajní

Teraz dopravný podnik ohlasuje modernizáciu a redizajn predajní, prvou bola predajňa na Hodžovom námestí, kde môžu cestujúci využívať aj fotopracovisko zadarmo. Druhou má byť práve predajňa v Dúbravke, a to v nových priestoroch.

Presný termín, kedy bude otvorené nové priestory v OC Brestovka, dopravný podnik zatiaľ neohlásil. Na základe požiadavky Mestskej časti Bratislava-Dúbravka by potom mala byť terajšia stará búdka odstránená.

Sedem predajní, no postupne

„Sme toho názoru, že prostredie, v ktorom poskytujeme služby, tiež určitým spôsobom formujú spoločnosť. Aj toto prostredie by malo hovoriť o kultúre cestovania. Toto je štandard, ktorým by sme chceli ísť,“ povedal Milan Urban, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB, a.s. Ing. „Nejde len o vizuálnu stránku predajne, ale aj o kvalitu a rozsah služieb, ktoré chceme poskytnúť cestujúcej verejnosti.“

V priebehu dvoch rokov by malo postupne prejsť redizajnom aj ostatných 7 predajní v závislosti od dostupných finančných prostriedkov dopravného podniku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM