Štefan Maceják Kultúra

V dúbravskom kostole zaspieva Martin Babjak

Predveľkonočnou atmosférou ožije aj jedna z historických pamiatok bratislavskej Dúbravky. V kostole svätého Kozmu a Damiána na Strmých sadoch sa uskutoční veľkonočný koncert.

Ilustračný obrázok k článku V dúbravskom kostole zaspieva Martin Babjak
Zdroj: Dnes24.sk

Magická atmosféra, kultúrny zážitok, stretnutie blízkych, alebo len jedinečná možnosť prezrieť si starý dúbravský kostol. O tom všetkom bude koncert, ktorý v predveľkonočnom období organizuje Mestská časť Bratislava- Dúbravka, Rada seniorov v Dúbravke, v spolupráci so Základnou umeleckou školou Eugena Suchoňa a miestnou katolíckou a evanjelickou cirkvou.

Veľkonočný koncert pre všetkých Dúbravčanov bude v nedeľu 13. marca o 16-tej v Kostole sv. Kozmu a Damiána na Strmých sadoch.

Podujatie pod záštitou starostu Dúbravky Martina Zaťoviča by malo nadviazať na vydarený a nezabudnuteľný Vianočnonovoročný koncert pre Dúbravčanov, ktorý túto zimu otvoril novú tradíciu koncertov v starom dúbravskom kostole. Miesta sa vtedy v kostole zaplnili do posledného.

„Tentoraz prijal naše pozvanie významný hosť, operný spevák Martin Babjak,“ pozýva starosta Martin Zaťovič. V predveľkonočnom čase sa pridá k vystúpeniu druhého operného speváka, Dúbravčana Petra Oswalda a k spevu a hre na organe manželov Ružovičovcov.

Zaspievajú aj zbory – Evanjelický zborový spevokol a Lamačsko-dúbravský cirkevný spevácky zbor. V programe sa predstavia aj žiaci Základnej umeleckej školy Eugena Suchoňa.

Prečítajte si aj: Historické zábery: Veľký požiar v Podhradí zrejme spôsobila masť z výpeku

Zdroj:Tasr/Dnes24­.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM