Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Zabavte sa v temperamentnom rytme swingu a salsy

Pracovný týždeň v meste nemusí byť nudný. Nechajte sa zlákať melódiami, čítajte knihy a vzdelávajte sa.

Zdroj: YouTube.com

Bylinky pre telo i dušu

Doktorka Hana Štvrtinová predstaví bylinky z viacerých uhlov. Časť prednášky „Bylinka ako systém“ prezradí, čo robiť a na čo použiť, ktorú časť rastliny. „Prechádzka lesom“ poradí čo, kde a kedy zbierať. Dozviete sa aj o pekných miestach v okolí Bratislavy. Nebudú chýbať ani tradičné recepty na podporu a zlepšenie zdravia. Predstaví aj odporúčané a vyskúšané knihy o bylinkách, ktoré váš môžu sprevádzať pri varení, liečení, zbere a pestovaní.

pondelok / Rodinné centrum Kramárik, Ambrova 9 / 17:00 hod. / vstupné je dobrovoľné / prihlásiť sa môžete na zahrada.rckramarik@gmail.com

Večer pri knihe

Tento rok sa môžete opäť tešiť na čitateľský klub v Kalabe. Na začiatku každého čitateľského klubu príde literárny hosť. Prvým bude spisovateľ Juraj Kováčik. Viac o autorovi sa okrem Večeru pri knihe dozviete aj TU.

pondelok / Kalab, Zámocká 5 / 18.30 hod. / vstup voľný

Utorková swingová tančiareň

Utorkové tančiarne v Metropole vznikli z iniciatívy tancuchtivých študentov. Prídte si zopakovať, čo viete, vyskúšať si nové figúry alebo si len tak posedieť pri príjemnej swingovej hudbe. Dress code nie je žiadny – cieľom je len vytancovať sa dosýtosti.

utorok / bar Metropol, Špitálska 61 / 20:00 hod. / vstupné dobrovoľné

Čaj o piatej v SNG

Séria programov Čaj o piatej pre aktívnych seniorov začne v novom roku opäť tancom. Na parket pozýva učiteľ tanca Juraj Komora.

utorok / Esterházyho palác – Berlinka, SNG / 17:00 hod. / vstup voľný

Prezentácia komiksu Uletenci

Nový slovenský komiks predstaví príbehy mladých ľudí pochádzajúcich z rôznych krajín (Sýria, Afganistan, Somálsko, Etiópia a Irak), ktorí sa napriek prekážkam usilujú budovať svoj domov na Slovensku. Knižka je určená deťom aj dospelým a spája smutno-smiešne zážitky utečencov v našej spoločnosti aj spomienky na detstvo v ďalekých krajinách.

streda / Goetheho inštitút / 18:00 hod.

Tempo Lento – salsa pre každého

Latino párty (nielen) pre začínajúcich tanečníkov, ktorým vyhovuje pomalšie tempo (tempo lento), doprovod inštruktorov a zároveň možnosť zatancovať si so skúsenejšími tanečníkmi. Príďte sa zabaviť, stretnúť priateľov, naučiť sa niečo nové a zdokonaľovať to, čo už možno poznáte.

piatok / La Bomba klub, Prievozská 18 / 20:00 hod. / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM